Energiedak en Esthetica

Zonne-energie opvangen via het hellend dak wordt steeds interessanter. Enerzijds vanwege financiële redenen en anderzijds vanwege de bewustwording in duurzaamheid. Het mooiste is het als dakbedekking en zonnepanelen één geheel vormen, in plaats van panelen bovenop het dakvlak.

Nelskamp bedacht geïntegreerde systemen die technisch voldoen aan de functionaliteit, gelijk aan een dakpan die bescherming moet bieden tegen de weersinvloeden, en tegelijk een fraai esthetisch dakvlak vormen. Deze PV-modules in panmodel zijn zowel voor keramische- als ook betondakpannen te verkrijgen.

Inmiddels is de Planum PV-S module en de G-10 PV-S module alom bekend en zijn al vele daken hiermee voorzien, hetgeen ervaring voortbrengt. Op basis hiervan is er nu een uitbreiding in het leverprogramma met de DS-10 PV-S en de R-10 PV-S modules, beide dus toe te passen in combinatie met de geprofileerde keramische dakpannen.

We kunnen nu ook tegemoetkomen aan de wens om naast de standaard zwarte kleurstelling van de PV, rode modules te leveren. Dit is nu projectgericht mogelijk om in alle 4 modellen, hetgeen toegevoegde waarde heeft voor uw gebouw, zeker als het aankomt op monumentale panden.

Nieuw is de vlakke Planum Generon PV enkele dakpanmodule die een eenheid vormt met de vlakke Planum betondakpan, die hierdoor makkelijk te integreren en in te dekken is op elk dakvlak.
Door zijn kleine formaat met ca. 10 stuks/m2 is het mogelijk op ieder hellend dak, een optimale vermogensopbrengst per dakvlak te behalen. Kleine dakvlakken, schilddaken en dakvlakken met hoek- en of kilkepers kunnen maximaal worden benut.

De combinatie van dakpan en modules geven een eenheid als dakvlak zonder de uitstraling van de geprofileerde dakpannen te verliezen. Hiermee biedt Nelskamp een groot duurzaam scala aan mogelijkheden voor ontwerper en verwerker.

Belangrijk om te weten is dat er een aparte afdeling Solar binnen het bedrijf Nelskamp acteert, waardoor wij de productenstaat en opbrengsten middels een PV-Sol berekening aanleveren. Dit geschiedt na opdracht bij een van onze dealers die u graag voorzien van een aanbieding.

 

   
  
Installatie animatie video G-10 S PV modules: Link
Installatie animatie video Planum PV modules: Link