FAQ

Wij verkopen onze producten uitsluitend via de bouwmaterialenhandel. Stuur uw gegevens met woonplaats naar info@nelskamp.nl dan geven we u de naam van de dichtstbijzijnde dealer(s) op.

Voor referentieadressen kunt u een aanvraag per mail sturen naar info@nelskamp.nl onder vermelding van uw woonplaats, gewenste panmodel en kleur.

Wij verlenen op al onze dakpannen 30 jaar garantie dat betrekking heeft op vorstbestendigheid, waterdichtheid en weerstand tegen breuk.
Deze garantie is gerelateerd aan de EN-DIN 1304.

Indien de dakhelling flauwer is dan de opgegeven ondergrens, neem dan vooraf contact voor advies m.b.t. de te nemen maatregelen.

Dit is afhankelijk van het windgebied en uw situatie. Wij verzorgen graag voor u een verankering advies aan hand van duidelijke tekeningen en doorsneden. Dit advies is kosteloos, mits u de dakpannen in opdracht geeft.

Een engobe wordt gevormd uit samengesteld kleislib dat metaaloxiden en mineralen bevat. Dit wordt als een kleipapje over de gedroogde en gevormde dakpan gespoten en gaat dan samen de oven in. Tijdens het opwarmen/ bakken in de tunneloven zorgt een scheikundig proces ervoor dat er een volledig hechting/samensmelting ontstaat. Het grote kwaliteitsvoordeel in uitstraling is dat de toplaag beter beschermd is dan bij de natuurrode dakpan. Het grote technische voordeel van een engobe is dat de bovenlaag en de ondergrond dezelfde uitzettingscoëfficiënt heeft. Een dakpan dient de woning te beschermen tegen weersinvloeden en zet overdag uit en koelt ’s-avonds af.

Bij een edelengobe zijn er naast mineralen ook kristallen aanwezig, die tijdens opwarmen kristalliseren. Hierdoor ontstaat een nog dichtere structuur in de toplaag waardoor vocht en vuil moeilijk vat krijgt, maar behoud de gunstige uitzettingscoëfficiënt van eens engobe.
Het oppervlak zal een hogere glansgraad geven.

Bij glazuur is het aandeel kristallen hoger dan 12% dat kristalliseert bij verhitting met als gevolg dat er een soort glazen toplaag ontstaat. Grote voordeel is dat water nauwelijks binnen kan dringen en de pan toch ademt blijft. Nadeel is dat de toplaag minder uitzetting en krimp op kan vangen.
De keuze is afwerking kan gebaseerd zijn op esthetica, maar vraag gerust naar de technische eigenschappen van de kleisoort.

TOP 2000 S noemen wij de standaard afwerking van betondakpannen. Met de TOP 2000 S afwerking biedt Nelskamp een goedkope dakpan in opdracht van de markt.

LongLife betondakpannen hebben een hoogwaardige kleur- en oppervlakteafwerking met verdichte poriën. Verder is de kopse kant verdicht waardoor mos en algen minder kans krijgen om aan te hechten. LongLife wordt geproduceerd in twee verschijningen: mat en glanzend.

ClimaLife betondakpannen bevatten en toplaag die op een unieke wijze wordt aangebracht met titaniumdioxide in de micromortel. De oppervlaktelaag wordt fotokatalytisch door het UV-licht en neutraliseert schadelijke stoffen uit de lucht.