Chaperon- en knikpannen op maat

Chaperonpannen worden op lessenaars ofwel eenzijdig hellende daken toegepast, meestal redelijk flauwe daken maar dat kan ook een verticale gevel zijn. Knikpannen horen in principe bij de mansarde kap, maar de laatste jaren worden knikpannen steeds vaker toegepast als overgang van dak naar gevel, omdat de dakpan ook als gevelbekleding wordt verwerkt.

Wij maken deze hulpstukken uitsluitend op maat en worden gezaagd uit 2 hele dakpannen, 2 halve pannen en/of 2 gevelpannen. Er dient eerst maatvoering door worden gegeven middels het aanvraagformulier om een monster/voorbeeld te maken die ter goedkeuring wordt voorgelegd. Wij behouden een kopie en als er nog wijzigingen nodig zijn kan dat worden doorgegeven op basis van het monster. Na akkoord volgt productie.

Vanwege de productie op maat geldt een afnameverplichting.

De moeilijkheid in afstemming zit ‘m in de wijze van meten en om die reden hebben we nieuwe aanvraagformulieren ontworpen die meer duidelijkheid verschaffen. Zie hiervoor de bijlagen.

Het meten geschiedt in de zijsluiting en tegen het dekkende gedeelte aan, waardoor we altijd een gelijk uitgangspunt hebben die niet model afhankelijk is. Dat is bij Nelskamp altijd zo geweest en ook op deze manier verdeeld. Maar bij een schets van een doorsnede is dat lastig te bepalen en m.b.v. de foto afbeeldingen hopen we op een beter inzicht voor allen.

Daarnaast hebben we een maattabel toegevoegd om de minimale en maximale lengtes door te geven. Op basis hiervan is dan een verdeling te maken om de meeste gunstige situatie voor de ontwerper te genereren, maar die ook binnen de kaders valt om verantwoord te produceren en te verwerken.

Deze informatie met formulieren vind u onder downloads 

Voor vragen graag uw contactpersoon raadplegen.