ELAPRO - Milieubewust!

Onderzoek en ontwikkeling behoren bij alle productgroepen van Nelskamp zoals de keramische dakpannen, betonnen dakpannen en esthetisch PV / Solar-oplossingen en is een kerntaak wat reeds z’n vruchten heeft afgeworpen. Voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen zijn de ClimaLife luchtzuiverende dakpannen, EasyLife lichtgewicht dakpannen en gebouw geïntegreerde energiedak systemen zoals de Planum PV en de G-10 PV modules. De duurzaamheidsgedachte is al jarenlang een pijler binnen Nelskamp. Alle andere producten voor het dak moeten ook aan dit doel voldoen, gericht op het afdichten. ELAPRO – ‘milieubewust’ doet een uitzonderlijke belofte die geldt voor al haar ecologische vloeibare kunststoffen; ze zijn vrij van oplosmiddelen, verontreinigende stoffen, isocyanaten en weekmakers. De producten bevatten hernieuwbare grondstoffen, er bestaat geen gevaar voor de gezondheid bij verwerking en hebben daarnaast de minste milieubelasting. 

 

Ecologische vloeibare kunststof

ELAPRO vloeibare kunststoffen worden net als Nelskamp producten exclusief ontwikkeld en vervaardigd in Duitsland. Naast de hoge eisen die beide bedrijven stellen aan de kwaliteit van hun producten, hebben zowel Nelskamp als ELAPRO hun focus gericht op het innovatief en milieuvriendelijk vervaardigen van producten die tegelijkertijd licht, eenvoudig en veilig zijn toe te passen.

 

Hand in hand: Nelskamp en ELAPRO

De producten voor het afdichten van dakkoepels, lichtstraten en andere licht- en ventilatieopeningen op platte daken, evenals balkon-, galerij en dakterrasafdichtingen zijn eenvoudig aan te brengen, zelfs bij extreem lage temperaturen en lage luchtvochtigheid.

De producten bestaan bovendien slechts uit 1-component, met een lange stand-tijd en daardoor gemakkelijk, snel en veilig te verwerken. Nelskamp is verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van ELAPRO-producten, de technischeondersteuning wordt verzorgd door de specialisten van ELAPRO.

 

     

Kenmerken van »ELAPRO Dachdicht 1k-CRYL« omvatten de hoge stabiliteit voor verwerking zonder uitlopers, de juiste en snelle doorharding op vochtige ondergronden zelfs bij lage luchtvochtigheid. Bovendien is het product UV-, weer- enchemicaliënbestendig.